RULOURI EXTERIOARE

rulouri aplicate sau suprapuse

Eficiența energetică la exteriorul ferestrei

Rulouri Aplicate aluminiu
Rulou exterior aplicat

Rulouri exterioare aplicate

     Fie că sunt cele clasice, montate în fața tâmplăriei, fie că au suport pentru tencuială și sunt montate în dreptul buiandrugului, rulourile exterioare din aluminiu aplicate se pretează atât construcțiilor existente cât și celor care sunt în faza de proiectare sau construire.

     Alte beneficii ale rulourilor sunt plasele împotriva insectelor integrate în sistem, iar cele tencuibile pot fi echipate cu termoizolație suplimentară pe spatele casetei.

     Beneficiile oferite de aceste rulouri formează o soluție de bază pentru construcțiile eficiente energetic.

Rulouri exterioare suprapuse

     Când fereastra este livrată, ruloul este deja instalat – acest lucru economisește timp și facilitează instalarea. Caseta tencuibilă este complet invizibilă, accesul la sistem se poate face și prin partea de jos a casetei, lucru ce permite tencuirea acesteia și în interiorul camerei.

     Acest sistem de rulouri exterioare este conceput pentru diferite grosimi ale tâmplariei și ale peretelui. Sistemul are integrat izolație optimă la căldură și zgomot, în conformitate cu reglementările europene privind economiile de energie. Se pot confecționa cu plasă împotriva insectelor integrată.

Rulouri exterioare Suprapuse
Rulou exterior suprapus

Culori uzuale

Stejar auriu

Nuc

RAL 7016

RAL 8014

RAL 8019

RAL 9016

Înafara culorilor uzuale prezentate mai sus, atât componentele casetei cât și lamelele rulourilor exterioare pot fi comandate în peste 50 de culori din gama RAL sau imitație de lemn, în funcție de disponibilitatea lor la producători. Lățimea lamelelor este și ea foarte variată. De la 37-39mm cel mai des întâlnite, de 45-55mm pentru rulouri cu o rezistență crescută la vânt  pâna la 70 sau 100mm pentru ușile de garaj.

Actionare smart
Acționare Smart

Actionare - Smart Home

Rulourile exterioare se pot acționa electric cu comutator sau telecomandă, dar și manual cu șnur sau panglică. Adevaratul beneficiu constă în conectarea lor cu senzori dedicați și la un dispozitiv SMART HOME, cu ajutorul căruia se poate asigura securitate, confort, performanță energetică și control de la distanță prin smartphone sau tabletă. Sistemul SMART HOME se poate adapta și sistemelor deja montate.